Selecteer een pagina

Coaching

Zit je niet lekker in je vel of vind jij het lastig om te ontspannen? Ervaar je (langdurige) stress, is het druk in je hoofd, voel je je constant gespannen of gehaast? Voel je je opgebrand?

Zijn er situaties uit je verleden die je dwars zitten of hinderen bij je dagelijks functioneren? Of stap je steeds weer in dezelfde valkuil?

loopt je leven best lekker, maar weet je dat er meer in zit? En wil je daarin groeien?

Ons leven is best ingewikkeld. Er wordt veel van ons verwacht, vanuit onszelf en de wereld om ons heen. En het lijkt ook vaak dat een ander alles heel goed voor elkaar heeft. Of zo goed aan kan geven wat hij/zij wel of niet wil, waar de grens ligt.

Door met een coach te praten over wat je dwars zit, of wat je graag wilt veranderen, krijg je inzicht, richting en focus. Er verandert en verbetert écht iets. Alleen al door je verhaal te delen. Het is een krachtige vorm voor ontwikkeling die leidt tot verandering en resultaat.

Zelf weet ik dat coaching werkt. Niet alleen door de coaching die ik geef en zie welke effecten worden bereikt. Maar ook doordat ik zelf wordt gecoached.

Coaching is een krachtige vorm voor ontwikkeling die leidt tot verandering en resultaat:

De juiste vragen geven je inzicht en helderheid over waar je nu staat, waar je naartoe wilt en hoe je daar kunt komen

Aan een coach kun je alles vertellen en vragen doordat de coach wat verder van jou afstaat, en je krijgt objectieve en effectieve antwoorden en feedback

Het traint je hersenen om met de juiste winnende mindset met je doelen bezig te zijn. En coaching is een goeie stok achter de deur.

Het geeft en vergroot je vertrouwen in jezelf en in jouw mooiste leven.

Mijn missie is jou te laten groeien naar jouw optimale en duurzame levensgeluk.

Door aandacht, door te luisteren, door eerlijke feedback.

Door samen een plan te maken en jou te ondersteunen bij dit plan voor dat mooiste leven.

Verschillende soorten coaching

Illustratie van Coach die plant water geeft

Coaching “op de stoel”

We beginnen met een “klik-gesprek” om elkaar te leren kennen en te bespreken met welke reden jij gekomen bent. Dit eerste gesprek is altijd gratis. Wanneer we samen aan de slag willen gaan we in een volgende sessie actief aan de slag met het formuleren van je hulpvraag. Aan het eind van de sessie schrijven we inzichten, afspraken en acties op.

Tijdens de coachsessies wisselen we gesprekken af met oefeningen en inzichtkaarten. Plus alles wat verder helpend is voor inzichten, het doorbreken van patronen en daadwerkelijk veranderen.

Tussen de afspraken krijg je opdrachten mee en vraag ik je het reflectieverslag te schrijven of een dagboek bij te houden. Hoe heb je het gesprek ervaren, wat doet het met je, welke inzichten heeft het je gegeven, etc. Dat verslag bespreken we samen met jouw inzichten, acties en voortgang iedere afspraak.

Onderweg naar de mooiste versie van jezelf!

Hotstones op rug van vrouw

Wandelcoaching

We beginnen met een “klik-gesprek” om elkaar te leren kennen en te bespreken met welke reden jij gekomen bent. Dat doen we uiteraard met de wandelschoenen aan. We lopen circa 40 minuten  vanuit mijn praktijk. Deze eerste wandeling is altijd gratis.

In de natuur vind je veel spiegels en vergelijkingen met jouw eigen situatie. En al lopend kom je tot inzichten en oplossingen voor jouw hulpvraag. Teruggekomen in de praktijk schrijven we inzichten, afspraken en acties op of ontvang je na de wandeling een verslag.

Tussen de wandelcoaching sessies krijg je opdrachten mee en vraag ik je een reflectieverslag te schrijven of een dagboek bij te houden. Hoe heb je het gesprek ervaren, wat doet het met je, welke inzichten heeft het je gegeven, etc. Dat verslag bespreken we samen met jouw inzichten, acties en voortgang iedere afspraak.

Onderweg naar de mooiste versie van jezelf!

Zoutstenen op Rug

Burn-out pakket

Als je tegen een burn-out aanzit of er midden zit, ben je voortdurend heel moe. Je batterij is leeg, er zijn allerlei (vage) lichamelijke klachten. Je hoofd blijft maar malen. Je hebt het gevoel dat je grip op je leven helemaal weg is.

Ik help jou om de weg terug te vinden naar een duurzaam gezond en fit leven in balans. Dit doen we door het doorlopen van een compleet en op maat gemaakt traject in een tempo wat we samen met elkaar afspreken en bewaken. Het pakket bevat in totaal 12 afspraken :

  • De ene sessie zijn we fysiek bezig. Buiten met een mindfulness sessie, tai chi of een stiltewandeling. Binnen met een massage, Reiki of lichaamswerk;
  • De andere sessie is een coachingssessie, wandelend of binnen, met gerichte oefeningen, schrijven en praten.

Onderweg naar een leven met energie, rust en balans, en je mooiste zelf.

Wat kun je verwachten als je een coaching sessie boekt?

In mijn knusse praktijk staat een kop thee of koffie voor je klaar. We starten altijd met een moment van contact en rust, zodat je in het “Nu” kunt komen. Ook als we wandelend een afspraak hebben. Tijdens de coaching bepalen we samen wat er nodig is om jouw doelen te bereiken.
Ik ben positief en pragmatisch. Ik hou van de combinatie van lichtheid en humor, maar ga het goede gesprek of een kritische vraag niet uit de weg.
Door mijn ervaring en opleidingen heb ik veel verschillende tools “in mijn rugzak” om jou te helpen.

Na de coaching kun je nog even rustig bijkomen, een glas water drinken, even napraten. Er is ruimte tussen de afspraken in mijn praktijk, dus er is geen haast.

Veelgestelde vragen

Wat is een kennismakings/klik gesprek?

In een kennismakings-/intakegesprek maken we persoonlijk kennis met elkaar, we leren elkaar een beetje kennen. Jij geeft aan waarmee ik je kan begeleiden om antwoord te krijgen op je vraag en ervaart tegelijkertijd wat ik als coach voor jou kan betekenen. Als er een klik is, kunnen we direct een vervolgafspraak maken. Het kennismakings- /intakegesprek duurt gemiddeld 1 uur. Het kennismakings-/intake gesprek is bij mij vrijblijvend en gratis als we besluiten niet met elkaar door te gaan. Mocht je wel verder willen, dan maakt dit gesprek volledig onderdeel uit van je coachtraject en breng ik voor de sessie € 25,00 in rekening. Een goede intake zet namelijk direct de basis voor een succesvol eindresultaat.

Worden de kosten vergoed?

Vergoeding coaching door belastingdienst

Heeft je coachvraag betekenis voor je (toekomstige) beroep of carrière? Als je het coachtraject zelf betaalt kan je de kosten als studiekosten opnemen bij je jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting. Hierdoor is soms maar 50% van het coachtarief voor eigen rekening. Neem contact op met je belastingadviseur om te checken hoe je hier aan kan voldoen.

Vergoeding coaching door eigen bedrijf

Heb je een eigen bedrijf en is jouw coaching gerelateerd aan het werk dat je doet voor je bedrijf dan voer je de kosten in je boekhouding logischerwijze op als bedrijfskosten.

Hoe maak ik een afspraak?

Je maakt een afspraak door hier een afspraak te maken, een mail te sturen via het contactformulier op de site of rechtstreeks te mailen via coachannabel@outlook.com. Bellen kan ook, t. 0642150503. Als ik de telefoon niet aanneem, spreek dan je naam en contactgevens in en laat me weten wanneer ik je kan terugbellen. Uiteraard neem ik zsm contact met je op.

Hoe lang duurt een gemiddeld coachtraject?

Op hoe lang een coachtraject duurt is niet één antwoord mogelijk. Dat hangt helemaal af van je vraag. Wanneer je hulpvraag duidelijk is, kan ik ook aangeven hoeveel sessies we elkaar gaan zien. Uiteraard is het altijd gedurende het traject mogelijk om minder of meer gesprekken te houden. En daarnaast is een pauze tussen de sessies ook mogelijk.

Is een éénmalig coachgesprek ook mogelijk?

Je kunt een afspraak maken voor een éénmalig loopbaancoach gesprek of persoonlijk coachgesprek. Een groot aantal cliënten vindt het prettig om na de afronding van het coachtraject, losse consulten te volgen. Ook als je een specifieke vraag wilt onderzoeken, kan een eenmalig coachgesprek zicht geven op wat je wilt. Neem gerust contact op voor een éénmalig coachgesprek.

Hoeveel tijd zit er tussen de gesprekken bij een coachtraject?

De gesprekken vinden ongeveer een keer per 2 tot 3 weken plaats.

Hoeveel tijd investeer ik in coaching naast de coach gesprekken?

Tussen de gesprekken door werk je met opdrachten en reflectieverslagen aan je coachvraag. De tijdsinvestering hangt af van de opdrachten die je proces kunnen ondersteunen en wordt altijd in overleg met je afgestemd.

Kan ik bellen of mailen als ik ergens mee zit?

Ja, natuurlijk. Een goede vertrouwensband vind ik belangrijk. Als je ergens mee zit of vragen hebt, bel of mail me gerust.

Wat is je werkwijze?

De sessies zijn gericht op het hier en nu. Alles wat zich aandient tijdens het coachgesprek, geeft richting aan het coachproces. Door gesprekken, praktische oefeningen en opdrachten wordt gewerkt aan je coachvraag. Ieder mens is uniek en daarom zijn de coachtrajecten altijd maatwerk. De inhoud en werkvorm die het meest optimale effect heeft voor jou, wordt aangeboden. En alles wat wordt besproken in de praktijk valt onder mijn beroepsgeheim.