Selecteer een pagina

Massages voor vrouwen, kinderen en pubers

Ervaar je (langdurige) stress, is het druk in je hoofd, voel je je constant gespannen of gehaast? Slaap je slecht?

Is jouw leven vooral gevuld met afspraken en veel moeten en heb je behoefte aan een ontspannen moment voor jezelf?

Heb je reuma, chronische pijnklachten of fybromyalgie?

Heeft jouw kind moeite met slapen of ontspannen, met leren? Of ervaart je kind fysieke of psychosomatische klachten?

Dat gezond leven, en in balans zijn belangrijk is, weten we allemaal. Maar hoe snel schiet het er als vrouw niet bij in. Om rust te nemen, voldoende te bewegen, gezond te eten. Dat terwijl ontspanning en voldoende rust nemen heel belangrijk is voor onze gezondheid. Jezelf te voeden in de breedste zin van het woord.

Ontspanning kan van alles zijn en iedereen haalt rust en ontspanning uit andere dingen. Een lange wandeling maken, even alles opzij leggen en rustig een boek lezen, gezellig koffie drinken, een concert, afspreken met vrienden, yoga, een dagje naar de sauna of een lekkere massage.

Juist voor die lekkere massage ben je bij mij aan het juiste adres. En ook je kinderen zijn bij mij in goede, veilige handen voor rust, ontspanning en balans.

 

Massages zijn ontspannend voor lichaam en geest, en hebben daarnaast nog meer gezondheidsvoordelen:

Soepelere spieren

Een betere en diepere slaap, uitgerust wakker worden

Verbeterde concentratie

Een verbeterde bloedcirculatie en afgevoerde afvalstoffen

Kortom, een massage maakt je gelukkiger!

Mijn missie is jou te laten groeien naar jouw optimale en duurzame levensgeluk.

Door aandacht, door te luisteren, door een moment van totale ontspanning te bieden.

Na de massage kun je nog even rustig bijkomen, iets drinken en even napraten.

Er is ruimte tussen de afspraken in mijn praktijk, dus er is geen haast.

Verschillende soorten massages

Olieflesjes met bloemen

AromaTouch massage met essentiële oliën

Deze massage is geschikt voor iedereen die houdt van een zachte manier van behandelen. Het is  bijzonder geschikt voor mensen met reuma, chronische pijnen, burn-out en stress. AromaTouch heeft ook een positief effect op slapen en is zeer ontspannend.

Voor de AromaTouch massage gebruik ik acht essentiële oliën die het zelfherstellend vermogen van je lichaam ondersteunen op het gebied van:

1. Stress vermindering
2. Versterken van het immuunsysteem
3. Verlichting van pijn en ontsteking en
4. In balans brengen van lichaam en geest

Je krijgt eerst een voetenbad met zeezout en een essentiële olie. Ook krijg je een hand massage. Vervolgens nodig ik je uit op de massagetafel. Tijdens de AromaTouch massage worden je meridianen en drukpunten gestimuleerd. Ik masseer je rug, nek en hoofd, en je voeten.

We sluiten af met een sapje en gesprekje, zodat je ontspannen en in het NU naar huis gaat. De oliën doen daarna nog 4-5 weken hun werk in je lichaam!

Olieflesjes met bloemen

Kindermassage

Ieder kind heeft behoefte aan liefdevolle aanraking. Wat soms niet met behulp van taal uit te drukken is, kan via aanraking wel worden overgebracht en begrepen. Kinderen van deze tijd zijn gevoelig en intuïtief. Of het kind nu intravert of extravert is, het is best moeilijk om zo gevoelig te zijn. En alle indrukken van de dag te verwerken.
De massage draait om contact met hoofd: “wat denk je?”, contact met je lijf: “wat voel je en wat heb je aan emoties te verteren en op te nemen? En contact met de voeten: “ben je geaard en in het NU?”. Tijdens de massage draait alles om de ontspanning en behoeftes van het kind, het kind is de baas tijdens de afspraak.

Kindermassage heeft positieve effecten voor:
– het immuumsysteem;
– goed slapen en minder spanningen;
– trauma- en rouwverwerking;
– ondersteuning bij overprikkeling en allerlei (psychosomatische) klachten zoals hoofdpijn, buikpijn, obstipatie, eczeem, bedplassen;
– betere leerprestaties;
– het kunnen aangeven van eigen grenzen;
– meer in het “hier en nu” kunnen leven.

Bovendien krijgt het kind ter ondersteuning thuis een roller met essentiële olie mee. Dat is bij de prijs inbegrepen.

Kruidenstempels op Tafel

Massage met kruidenstempels & essentiële olie

De massage is een fijne variatie van warme olie, scrub, handen en natuurlijk de warme kruidenstempels. De kruiden en olie trekken in de huid en geven een diepe, langdurige warmte waardoor het lichaam ontgift wordt en de lichaam de geest vitaal worden.

We starten met een voetenbad met zeezout en een essentiële olie naar keuze. Deze gebruik ik ook voor de handmassage.

De kruiden hebben reinigende, activerende en ontspannende eigenschappen, en stimuleren het lichaam om beter te functioneren en brengt het tegelijkertijd tot rust. De kruidenstempels worden verwarmd tot ca. 50 graden. Door de warmte verspreiden de kruiden een aangename geur.

Als eerste masseer ik je lichaam met een warme massageolie. Dat geeft een extra ontspannende werking. Vervolgens masseer ik je met de kruidenstempels langs drukpunten en meridianen. De massage is een afwisseling van handen en kruidenstempels, en een fijne scrub.

We sluiten af met een sapje en gesprek, zodat je helemaal in het NU weer naar huis gaat.

Edelstenen op tafel

Edelstenen massage

Edelstenen zijn met hun unieke energetische structuur en trilling in staat contact te maken met de energieën van de mens. De edelsteen richt zich op oorspronkelijke harmonie en eenheid, waardoor lichaam en geest weer in balans worden gebracht.

Door deze harmoniserende uitwerking gaat de levensenergie weer door stromen. De weerstand van het lichaam verbeterd en ruimte ontstaat voor een helder hoofd. Het effect van de edelsteenmassage is ontladend en opladend en werkt dus met name op de energiebanen. Stress wordt afgevoerd en nieuwe sprankelende energie komt ervoor in de plaats.

We starten met een voetenbad met zeezout en een essentiële olie, en een handmassage.

Voor de edelstenenmassage maak ik gebruik van edelsteengriffels. Ik stem het gebruik van de soort edelsteen vooraf op jou af, om zodoende een optimale werking van de massage ontstaat. Een drukpuntmassage met een edelsteen griffel heeft een positief effect op emoties en versterkt het zelfbeeld, zelfrespect, liefde en vreugde.

De massage wordt afgesloten met een sapje en gesprek, zodat je ontspannen en in het NU naar huis kunt gaan.

Wat kun je verwachten als je een massage boekt?

In mijn knusse praktijk staat een kop thee of koffie voor je klaar. We starten met een handmassage en voetenbad, zodat je even heerlijk in het “Nu” kunt komen. De massage wordt uitgelegd, daarnaast is er ruimte om te vertellen wat je op je hart hebt. Vervolgens ontvang je de massage. Na de massage kun je nog even rustig bijkomen, een glas water drinken, of nog even napraten. Er is ruimte tussen de afspraken in mijn praktijk, dus er wordt niet gehaast.

Verdien jij ook een moment voor jezelf, om op te laden en te herstellen?

Om gezond te zijn en te blijven, in het NU?

Veelgestelde vragen

Voor wie zijn massages geschikt?

Massage is voor iedereen, maar in mijn praktijk richt ik me op vrouwen, kinderen en pubers.

Wel is het goed om te weten dat het voor je lijf soms beter is om even geen massage te krijgen, bijvoorbeeld als je koorts of griep hebt. Overleg even met je arts als je medicijnen gebruikt, onder behandeling bent van een arts of specialist of infecties van de huid hebt. Wanneer je een chemokuur/bestralingen krijgt of wanneer je in de eerste drie / laatste twee maanden van je zwangerschap bent moet je geen massage boeken. Als je twijfelt, neem dan even contact met me op!

Hoe lang duurt een massage?

De afspraak duurt tussen de 60-90 minuten. De daadwerkelijke massage duurt tussen de 45-60 minuten.

Welke massage moet ik kiezen?

Alle massages zijn ontspannend en werken tot op diepe lagen door in je lijf en geest. Toch verschillen de massages onderling. De werking van iedere massage staat beschreven op de pagina hierboven. Uiteraard mag je altijd contact met me opnemen om de optimale massage voor jouw situatie samen te kiezen.

Waarom moet ik water drinken na een massage?

Na een massage zal je merken dat je dorst hebt gekregen. Het beste is om dan 1 á 2 glazen water te drinken om je vocht weer aan te vullen. Maar er zit meer achter dan alleen het lessen van dorst.

Een massage bevordert de afvoer van afvalstoffen. Water drinken helpt om de vrijgekomen afvalstoffen via de nieren en de blaas te verwijderen uit jouw lichaam. Je hebt dus meer profijt van de positieve gevolgen van een massage als je water drinkt. Een massage stimuleert namelijk de bloedsomloop. Het gevolg hiervan is dat water sneller uit het lichaam wordt afgevoerd.

Als je na een massage niet genoeg drinkt, kan je last krijgen van hoofdpijn als uitdrogingsverschijnsel. Heb je direct na de massage nog geen behoefte aan een glas water? Vergeet dan niet om thuis wat water te drinken.

Hoe werkt een kindermassage afspraak? En mag ik erbij blijven als mijn kind wordt gemasseerd?

Je mag altijd bij de massage erbij blijven. We starten onze afspraak in ieder geval samen. Onze eerste afspraak samen leren we elkaar kennen en voelen we of er een klik is. Dan wordt er nog niet gemasseerd. Het belangrijkste is dan dat je kind zich veilig voelt (en jij een goed gevoel bij de massages hebt). Dit gesprek is gratis. Ook kunnen we dan bepalen bij welke aanpak jouw kind het beste gebaat is. Mocht het wel zo zijn dat je kind zich niet helemaal aan de massage over kan geven als je er bij bent, dan overleggen we samen wat er nodig is voor volledige ontspanning van je kind en en optimaal resultaat.