Selecteer een pagina

Persoonlijke ontwikkeling trainingen

Loop jij vast door terugkerende situaties, problemen, zorgen of valkuilen?

Heb je (te) veel bordjes omhoog te houden en weet je niet meer hoe je alles moet organiseren?

Zit je niet lekker in je vel of vind jij het lastig om te ontspannen? Ervaar je (langdurige) stress, is het druk in je hoofd, voel je je constant gespannen of gehaast?

Of loopt je leven best lekker, maar weet je dat er meer in zit? En lukt het je nog niet om dat te bereiken? Of ben je op zoek naar de juiste richting voor groei?

Ben jij iemand die wil door in de materie te duiken leert hoe je situatie zit en hoe het anders kan?

Ons leven is soms best ingewikkeld. Er wordt veel van ons verwacht, vanuit onszelf en de wereld om ons heen. En het lijkt ook vaak dat een ander alles heel goed voor elkaar heeft. En zo goed aan kan geven wat hij/zij wel of niet wil, waar de grens ligt.

De een zoekt een coach om aan de slag te gaan met vraagstukken, de ander vindt inzichten door trainingen te volgen. Door een training te volgen krijg je inzicht in jouw eigen situatie en herken je patronen. Ook biedt een training handvaten om jouw situatie te verbeteren. 

Wanneer je de training combineert met gesprekken met een coach, wordt de verandering en verbetering nog meer duurzaam verankert in je leven. 

De trainingen die ik aanbied zorgen voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Dat is een krachtige vorm voor ontwikkeling die leidt tot verandering en resultaat:

Persoonlijke ontwikkeling betekent in jezelf investeren en je persoonlijkheid, gedachten en gevoelens onder de loep nemen.

Het is je bewust worden van wie je bent en welk effect dat heeft op jouw leven en welzijn.

Zelfverbetering en vooruitgang is belangrijk voor je geluk, maar iets dat we vaak vergeten te prioriteren.

Bovendien is het een continue reis; naarmate de jaren verstrijken, krijg je te maken met verschillende ervaringen, hindernissen en uitdagingen, waardoor je je meer bewust wordt van jezelf en hoe jij daarmee omgaat en waarom.

Het geeft en vergroot je vertrouwen in jezelf en in jouw potentie

Allemaal elementen die helpen je gelukkiger en stabieler te voelen

Mijn missie is een bijdrage aan een beter leven van mijn cliënten. Door aandacht, door te luisteren, door eerlijke feedback, door samen een plan te maken en uitvoeren voor dat betere leven.

Diverse trainingen

Illustratie van Coach die plant water geeft

Mindful leven in het hier en nu

De training mindful leven gaat over bewust leven in het “hier en nu”. We leven vaak in ons hoofd, en zijn in gedachten bij wat is geweest of wat nog gaat komen.

Bij mindfulness leer je voelen. Je leert aandacht te hebben voor het hier en nu, zodat je je meer bewust bent van je huidige ervaring. Je gaat bewuster leven en maakt keuzes die bij jou passen! Je kunt je beter ontspannen en je concentratie gaat er op vooruit met een mindfulness training. Deze mindfulness training is heel praktisch ingesteld. Je leert door te doen. Dan pas ervaar je wat aandacht met je doet.

De training bestaat uit een werkboek met afwisselend theorie en praktijk opdrachten. Deze opdrachten worden ondersteund door korte vlogs of geluidsopnames zoals een begeleide (wandel)meditatie en tai-chi oefeningen. 

Hotstones op rug van vrouw

De creatiespiraal, van wens naar werkelijkheid

De creatiespiraal van Marinus Knoope ondersteunt jou om jouw wensen via de natuurlijke weg van wens naar werkelijkheid te realiseren. Hiervoor doorloop je twaalf stappen. De training bestaat uit een werkboek met theorie en opdrachten. Deze opdrachten worden ondersteund door vlogs en creatieve opdrachten binnen en buiten, die jou “out of the box” prikkelen en stimuleren.

Marinus Knoope heeft de weg van wens naar werkelijkheid in ‘De Creatiespiraal’ prachtig beschreven. ‘Zoals fruitbomen over precies die kwaliteiten beschikken die ze in staat stellen de eigen fruitsoort te creëren, zo beschikken mensen over precies die kwaliteiten die ze nodig hebben om hun eigen wensen en verlangens te kunnen realiseren. Deze training begeleidt jou van wens naar werkelijkheid, op een manier die aansluit bij jouw kwaliteiten.

Zoutstenen op Rug

Burn-out preventie of herstel

Als je tegen een burn-out aanzit of er midden zit, ben je voortdurend heel moe. Je batterij is leeg, er zijn allerlei (vage) lichamelijke klachten. Je hoofd blijft maar malen. Je hebt het gevoel dat je grip op je leven helemaal weg is. Ik help jou om de weg terug te vinden naar een duurzaam gezond en fit leven in balans. Dit doen we door het doorlopen van een training met theorie maar vooral doen :

 

  • Mindfulness oefeningen,
  • meditaties (binnen en buiten),
  • tai chi oefeningen,
  • creatieve opdrachten

Juist bij deze training is het mogelijk om begeleiding of coaching in te schakelen. 

Wat kun je verwachten als je een training boekt?

De trainingen zijn prettig om te lezen, en wetenschappelijk onderbouwd. Theorie en praktijk wordt afgewisseld.
Er zijn webinars en vlogs en geluidsopnames ter ondersteuning. Bovendien kun je de trainingen “levenslang” blijven bekijken.

De opdrachten zijn praktisch en hebben altijd als doel dat je er van groeit, je jezelf beter begrijpt en je de juiste prioriteiten kunt stellen.
Daardoor krijg je meer zelfvertrouwen, wordt je meer “jezelf” en verbeterd je gezondheid.

Het is bij iedere training mogelijk om persoonlijke coaching te ontvangen, afgestemd op wat jij nodig hebt, zowel online als op locatie.
Zelfs “online” samen wandelen behoort tot de mogelijkheden en werkt verrassend goed.